havreProduktnytt: Havrepasta
Som en del av Kungsörnens Må Bra-serie lanserar Lantmännen nu pasta med svensk havre som komplement till vit fiber- och havrepasta.
Havre förknippas ofta med den mättande havregrynsgröten, men Lantmännens satsningar på innovation och forskning har nu resulterat i denna nyhet, berättar man.
– Havrepastan gör att du kan inkludera havre oftare i din kost utan att för den delen kompromissa med varken smak eller enkelhet, kommenterar Annelie Moldin, nordisk produktutvecklare pasta på Kungsörnen, och fortsätter.
– Havre innehåller både fibrer, mineraler och vitaminer. Det är dessutom prisvärt och bra ur miljösynpunkt att använda spannmålsprodukter i måltider.
Pastan lanseras som fusilli och penne och består av mjöl från durumvete samt 15 procent havre bestående av havrekli, siktat havremjöl samt havrefiber. I samband med den nya pastan lanseras även en ny förpackningsdesign.
Fakta: Enligt försäljningssiffror från AXA har den nordiska marknaden för havre ökat med 61 procent i volym under de senaste 13 åren.
/FoodMonitor