Flera företag fortsätter marknadsföra Animal Cuts
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har EU-kommissionen i dagarna notiferat ett livsmedelslarm som gäller kosttillskottet Aminal Cuts. Men trots larmet, som finns tillgängligt för alla kosttillskottåterförsäljare på EU:s webbportal, fortsätter bland andra butikskedjan Budo & Fitness och webbutiken nu3.se att sälja preparatet.
Enligt uppgift från nu3.se, som drivs av ett företag i Tyskland, erbjuder man produkten till försäljning idag. Enligt en uppgiftslämnare finns det åtminstone 22 burkar att köpa i deras webbshop.
På webbsidan nu3.se saknas det en innehållsförteckning som visar vad Animal Cuts egentligen innehåller. Det gör att konsumenter inte kan upptäcka att produkten innehåller inom EU otillåtna ingredienser.
På prisjakt.se marknadsför för närvarande nu3.se och andra företag Animal Cuts. Däribland sportkost.se, fitnessbutiken.se, usmuscleshop.com, budofitness.se, samt tillskottsbolaget.se.
När FoodMonitor kontaktar Budo & Fitness butiker svarar de flesta att de sålt slut. En del av dem konstaterar förvånat att produkten inte längre tycks gå att få tag på från leverantören. Men kedjans butik i Uppsala har fortfarande sju burkar kvar på hyllorna.
Uppdaterad.
Animal Cuts finns inte längre att hitta i Budo & Fitness webbshop.
/FoodMonitor
Läs mer: Animal Cuts innehåller otillåtna ingredienser - stoppas