vego2
Ny vegotidning gör entré
Idag, den 23 november, släpptes den nya, vegetariska mattidningen Vegourmet med fokus på medveten, säsongsbetonad mat lagad från grunden. ”Tidningen är vårt bidrag till att göra även tidningshyllorna lite grönare”, säger Rain Lundström, chefredaktör.
rain– Vi som startar Vegourmet brinner verkligen för vego. Köttdominansen har varit alldeles för stark allt för länge, speciellt med tanke på att våra matvanor är grönare än någonsin. Vi gör det vi älskar, tror på och kan bäst, konstaterar Rain Lundström (foto).
Första numret är ett 96-sidigt julnummer fyllt med recept, artiklar och reportage. Bland annat besöks en ekologisk grönsaksodling i södra Sverige, måltidsforskare och ekokockar intervjuas om köttets position på julbordet och ett rawfoodcafe delar med sig med om hur man lagar raw julmat.
Matmagasinet innehåller 94 recept som är veganska med undantag för honung. Lösnummer och prenumerationer säljs genom webbshop.
– Vi som startar Vegourmet har tidigare jobbat med allt från catering, matmässor, drivit kafé, delat ut vegomat på stan och mycket mer. Vi tycker det är fantastiskt kul att allt fler medvetna magasin syns på tidningshyllorna, men ett helt vegetariskt och medvetet alternativ tycker vi har saknats. Vegointresset är stöttre än nånsin och det finns enormt mycket mer kvar att göra, berättar säger Rain Lundström
/FoodMonitor