vego
Fler veganska produkter på gång
Enligt en undersökning från Djurens Rätt och Demoskop har andelen veganer i Sverige fördubblats på bara fem år och efterfrågan på veganska produkter har därmed ökat kraftigt. Det har Hälsans Kök tagit fasta på och lanserar under vecka 6 2015 ytterligare två veganska produkter: couscousbiffar och linsbiffar.
Couscousbiffarna baseras på couscous, morötter och zucchini och är smaksatta med vitlök och ingefära. Linsbiffarna innehåller linser och morötter och är smaksatta med chili, paprika och kummin, meddelar företaget.
– Vi ser tydligt en ökad efterfrågan på vegansk mat på marknaden idag och vi har sedan en tid tillbaka tittat på hur vi kan skapa fler veganska produkter utan att tumma på våra hårda krav på smak och kvalité. Våra lins- och couscousbiffar levererar på alla plan, säger Johannes Erlandsson, Business Expansion Manager, Hälsans Kök.
Hälsans kök har levererat vegetarisk mat sedan 1969. Företaget har sedan tidigare veganska produkter i sitt sortiment men gör alltså nu en ytterligare satsning.
Förpackningarna kommer att innehålla 320 gram och ha ett cirkapris på 35 kronor,
/FoodMonitor