junior
Juniorkockarna
söker nya OS-stjärnor
Resan mot Culinary Olympics 2016 har börjat och 2015 ska ett nytt juniorlandslag bildas. Ansökan är nu öppen för unga kockar att söka plats i laget och således vara med och tävla om svenskt OS-guld 2016, meddelar man. Foto: Per Erik Berglund / Znapshot AB
Svenska Juniorkocklandslaget är ett av världens mest framgångsrika kocklandslag och bland de senaste meriterna finns ett OS-guld 2012 och ett silver från VM i Luxemburg i november i år.
– De två tidigare Svenska Juniorkocklandslagen har varit oerhört framgångsrika, men då många antingen blivit för gamla eller nu väljer att gå vidare i karriären, söker vi ett nytt gäng duktiga kockar och konditorer som kan och vill axla manteln och leda oss till OS-guld 2016, säger Peter Jelksäter, lagledare för Juniorkocklandslaget.
De som söker bör vara verksamma i restaurangbranschen, svenska medborgare och mellan 18-22 år. Lagmedlemmarna bör också vara ambitiösa, intresserade av och själva driva sin personliga utveckling, samt vara positiva lagspelare, meddelar Juniorkocklandslaget.
Under vecka 2 kommer de 16 kockar som väljs ut att kontaktas via telefon. Uttagning sker sedan i form av praktiska tester och intervjuer under två dagar i slutet av februari. Uttagningen kommer hållas i Skövde. Den första träningen med det nya laget kommer ske i mars 2015. Ingen av de juniorer som söker får vara 25 år när OS-2016 äger rum.
– Jag rekommenderar verkligen alla att söka! Att vara med i landslaget är ett unikt tillfälle att utvecklas både som person och karriärmässigt. Under mina år i laget har jag lärt mig oerhört mycket och när jag nu tar nästa steg i karriären är jag enormt tacksam för dessa erfarenheter, säger Pi Li, medlem och lagkapten av Juniorkocklandslaget fram till 2014. Pi vann OS-guld med laget 2012 och VM-silver 2014.
Ansökan sker genom att mejla CV och ett kort personligt brev med framtidstankar till: peter.jelksater@juniorkocklandslaget
(med kopia till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. och Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.)
Sista ansökningsdag 23 december. Bifoga referenser.
/FoodMonitor