Det kompetenscentrum för måltider i vård, skola och omsorg som inrättades 2011 av Livsmedelsverket får fortsatt uppdrag av regeringen att drivas och vidareutvecklas under 2015. Myndigheten får alltså 5 miljoner kronor under året för att stödja arbetet med hållbara matvanor, måltidskunskap, nutrition, hygien och säkerhet.
– Det här är ett kvitto på att vårt arbete med offentliga måltider har varit framgångsrikt. Nu kan vi fortsätta det viktiga arbetet för bra måltider i vård skola och omsorg, säger Claudia Gardberg Morner, tf. generaldirektör.
Kompetenscentret bidrar till att samordna och utveckla den kraft och kunskap som finns i måltidsverksamheten. Målet är att alla matgäster i vård, skola och omsorg känner måltidsglädje och mår bra av maten, skriver SLV på sin hemsida.
Kompetenscentret ingår i regeringens satsning på Måltidslyftet och regeringen återkommer med beslut om ytterligare 20 000 000 kronor inom ramen för uppdraget, meddelar man.