kvargYoghurtArlaNyheter med
mycket protein
Proteinrik kvarg har blivit en trendprodukt med stigande försäljningssiffror. Nu lanserar Arla yoghurtkvarg som består av hälften yoghurt och hälften kvarg och vänder sig till den som har en aktiv livsstil eller vill ha något som mättar rejält.

Arlas yoghurtkvarg kommer i smakerna naturell, vanilj och hallon och finns i handeln från vecka 7, meddelar man.
Tanken med produktserien är att erbjuda ett naturligt högt proteininnehåll men samtidigt behålla den friska och lena smaken av yoghurt.
– Fler och fler upptäcker fördelarna med en proteinrik kost och efterfrågan på kvarg är fortsatt stark. Många har helt gått över till kvarg till frukost och mellanmål medan andra föredrar den friska smaken av yoghurt. På Arla erbjuder vi marknaden fler innovativa kvargprodukter för att möta efterfrågan, kommenterar Ann Bergman, Senior Brand Manager på Arla.
Fakta: Den naturella varianten är osötad och de smaksatta varianterna innehåller upp till fem procent tillsatt socker, vilket är betydligt lägre än de flesta fruktyoghurtarna på marknaden idag, enligt Arla. Produkterna rekommenderas att avnjutas som de är eller tillsammans med müsli, nötter och/eller färska bär/frukt, eller som bas för en proteinrik smoothie.
/FoodMonitor