Många undermåliga kinesiska livsmedelsföretag
Nästan hälften av de kinesiska livsmedelstillverkarna klarar inte gällande lagkrav. Företagen falsifierar bäst före datum, märker produkter fel, och har dålig hygienstandard. Detta enligt det internationella undersökningsföretaget Asia Inspektion. Det rapporterar nyhetsbyrån dpa.
Asia Inspektion kontrollerade förra året fler än 7 000 kinesiska livsmedelsföretag. Av dessa hade 48.1 procent brister.
”Kina kämpar med ett lågt förtroende från konsumenterna när det gäller livsmedelssäkerhet. Detta på grund av de många skandalerna”, skriver Asia Inspektion i en rapport, enligt dpa.
Livsmedelsskandalerna i Kina har avlöst varandra de senaste åren. FoodMonitor har bland annat berättat om förfalskad honung och ommärkt kött som sålts till snabbmatskedjor.
Och så sent som i måndags meddelade kinesisk polis att man gripit fler än 110 personer för att ha sålt kött från sjuka grisar.
FoodMonitor