Varning för Vistacloud
Den senaste tiden har det kommit in ett 30-tal anmälningar till Konsumentverket mot det danska bolaget Vistacloud. Vistacloud, har enligt konsumenter, lurat dem in i dyra abonnemang. Nu går myndigheten ut och varnar för bolagets agerande.
”Enligt anmälningarna känner sig många lurade av företagets annonser på internet. I annonserna lockas det med att man kan köpa ett presentkort värt 100 kronor för 10 kronor hos välkända affärskedjor och snabbmatsrestauranger”, skriver myndigheten i en kommentar.
”Men de som har beställt presentkortet har samtidigt fått en prenumeration på den digitala lagringstjänsten Vistacloud till en månadskostnad på flera hundra kronor. Det har man upptäckt sedan pengar börjats dras från kontot.”
Hamburgerjätten McDonald´s, vars presentkuponger Vistacloud använt i sin marknadsföring, meddelar att man tycker att det är bra att Konsumentverket nu agerar. Men man vill idag inte kommentera att Vistacloud använder deras varumärke.
Vistacloud använder enligt uppgift webbadressen vistacloud.eu. Det är ännu oklart vem som äger den adressen. Men adressen vistacloud.se, som pekar till vistacloud.eu, ägs enligt uppgift av VistaPay IVS i Albertslund i Danmark.
Konsumentverket uppmanar drabbade att kontakta Vistacloud per e-post eller brev så snart som möjlig.
"Om du inte har tecknat något abonnemangsavtal bör du bestrida abonnemangsavtal skriftligen till företaget. Det är företaget som ska bevisa att du har ingått detta avtal."
/FoodMonitor