lidlsalladLidl satsar på färskt och färdiglagat
Lidl Sverige breddar nu sitt sortiment med färsk och hälsosam färdiglagad mat från sitt eget varumärke Chef Select. Sortimentet rymmer alltifrån matiga sallader till gratänger och färdigrätter som pulled pork, meddelar man.
I dagsläget består sortimentet av 20 olika färdiga maträtter och sallader som till exempel Caesarsallad med svensk kyckling, bulgursallad med falafel, bruna bönor, rotfruktsgratäng och pulled pork.
– Det känns verkligen roligt att vi satsar på detta. De hälsosamma produkterna är framtagna för att underlätta i vardagen och passar perfekt till en lunch på kontoret, en picknick eller om man inte har tid för avancerad matlagning och snabbt måste få i sig lite mat, kommenterar Marika Muchewicz, inköpare av färdiglagad mat på Lidl Sverige.
Salladsförpackningarna är utformade så att salladsbladen ligger i botten och proteinet samt kolhydraterna separat för en fräschare sallad. Salladsdressing och bestick ingår.
– Efter många timmar i provköket kan vi garantera kvalitén och den goda smaken, säger Marika Muchewicz, inköpare av färdiga rätter på Lidl Sverige.
Förutom utveckling av helt nya produkter har även artiklar som funnits i Chef Selects sortiment sedan tidigare uppdaterats. Favoriter så som risgrynsgröt och ärtsoppa har både fått ny design och ny receptur.
/FoodMonitor