Saltå Kvarn lanserar nu soltorkade mullbär med en smak och konsistens som påminner om mjuk vaniljkola. De ekologiska bären odlas i östra och sydöstra Turkiet i provinserna Malatya, Adiyaman och Tuncelli där de långsamt torkas i solen.
Mullbär är rika på C-vitamin, kalcium, magnesium och järn och de har också ett högt fiberinnehåll.
Mullbär är också gott att äta som godis men passar också utmärkt i gröt, müsli, bakverk och nötblandningar. Man kan också prova att strö några bär över en välkryddad orientalisk gryta för extra smakhöjd, tipsar Saltå Kvarn.
– Vi har sedan många år tillbaka ett nära samarbete med våra leverantörer i Turkiet, där vi också köper våra russin, aprikoser och fikon. Mullbär har vi fått provsmaka vid våra besök och vi gillar verkligen det söta bäret med sin härliga smak av vaniljkola. Nu hoppas vi att de svenska matkonsumenterna ska gilla det också, berättar Sara Herza, inköpschef på Saltå Kvarn.