Klassiker får bubblor
Stilldrinken Festis blir nu för första gången kolsyrad. Festis Sparkling kommer i smakerna Melon & Lime, Pear & Kiwi och Strawberry & Watermelon, och innehåller 30 procent mindre socker än en vanlig Festis, meddelar Carlsberg Sverige.
Sedan 60-talet har Festis utvecklats med nya smaker, förpackningar och kreativ design. Men när Festis Sparkling nu lanseras bryts ett över 50 år gammalt tabu.
– Det ligger i Festis natur att ständigt förnya sig med mängder av galna idéer, men gränsen har alltid gått vid att kolsyra. Fram tills nu. Vi förstår att detta kommer som en rejäl överraskning, berättar Christel von Schantz, marknadschef för vatten och läsk på Carlsberg Sverige.
Fakta: Det var 1961 som FEST-iS, numera känt som Festis, lanserades som en fruktdryck utan kolsyra med apelsinsmak, och var då Sveriges första stilldrink. FEST-iS kom i en enda förpackning, den klassiska pyramidformade tetraedern. Förpackningsstorleken var 19 cl, och priset vid lanseringen var 33 öre. Sedan 1994 har både smaker, förpackning och reklam radikalt förnyats.
/FoodMonitor

t20