Arla tar över Milkos mejeri
Arla köper Milkos nedläggningshotade mejeri i Sundsvall från första juli. Planen är att företagen ska samarbeta kring legotillverkning av mjölk och grädde för Milko, enligt ett pressmeddelande.
 
Utöver godkännande från Konkurrensverket krävs en omställningstid innan Arla kan starta produktionen, vilket ska kunna ske under sensommaren, skriver ATL vidare.

Arlas analyser visar att Sundsvalls mejeri ligger strategiskt rätt, bland annat med tanke på antalet nya mjölkbönder som har anslutit sig till företaget. Även Milkos ledning är nöjd med uppgörelsen.

– För Milko är det inte viktigt att äga ett visst antal mejerier. Det viktiga är att bönderna får bra betalt för sin mjölk och att vi producerar bästa möjliga produkter på effektivast sätt, säger Milkos vd Göran Henriksson i en kommentar.

– Vårt mål är att Arla som varumärke och företag ska utvecklas även i den här regionen under lång tid framöver. Sundsvalls mejeri är av stor långsiktig betydelse för Arla i Sverige, säger Arlas Sveriges vd Christer Åberg.

/FoodMonitor

t20