actionaidbiodlare
Bikupa mot fattigdom
Choklad, rosor och slipsar i all ära, varför inte ge en gåva på Alla hjärtans dag som glädjer fler än din vän? En bikupa är en kärleksfull och annorlunda present som gör nytta i flera bemärkelser (foto: ActionAid).

Bikupan är en av flera presenter mot fattigdom. Tack vare gåvorna kan ActionAid hjälpa fattiga familjer att hitta hållbara vägar att ta försörja sig. Ett sätt är att hjälpa kvinnor att starta biodlingar.

– Tack vare biodlingen har jag och min man kunnat bygga klart vårt hus och betalat barnens skolavgifter. Jag har också investerat i tio nya bikupor.

Det berättar Agonza Florence från Uganda, som numera är biodlare. Hon fortsätter:

– Vi kvinnor som blivit biodlare är ännu bara i början av våra biodlarkarriärer. Med stödet från ActionAid kommer vi att kunna växa och attrahera nya marknader med vår hundra procent naturliga och biodynamiska honung.

I år vill ActionAid lyfta bikupan som present mot fattigdom på Alla hjärtans dag. Genom att ge bort en bikupa får samtidigt en utsatt kvinna på andra sidan jorden hjälp att lyfta sig ur fattigdom. Tack vare bikupe-gåvan kan en kvinna starta biodling för att försörja sig. Det ger henne både intäkter och en starkare ställning i samhället. Med en sådan Alla hjärtans-dag-present ger man verkligen med hjärtat.

Den som väljer att köpa en symbolisk gåva i form av en bikupa till en kvinna i Uganda för 350 kronor får ett fint gåvokort att ge till sin vän. Bikupan, liksom flera andra av presenterna finns även som e-gåvokort.

/ActionAid

 

Läs mer här!