vaniljdrom-jordgubbRumstempererad
paj till våren
Frödinge Mejeri lanserar en ny generation småländska pajer till våren. Frödinge Vaniljdröm är en mördegspaj med vaniljkräm fylld med frukt eller bär, toppad med mördegssmulor och florsocker. Pajen är bäst att äta rumstempererad till fikat eller på picknicken, enligt företaget.
 
– Vi har länge haft efterfrågan på en paj med klassiska smaker men i modern tappning, nu är den här, säger Magnus Carlsson, produktchef på Frödinge Mejeri.
 
Frödinge Vaniljdröm är gjord på äkta vanilj, frukt och bär i ett skal av mördeg toppad med mördegssmulor. Det är också en ny sorts paj som vinner på att serveras rumstempererad, och som kommer i två varianter; Frödinge Vaniljdröm jordgubb och vaniljkräm och Frödinge Vaniljdröm äpple och kanel med vaniljkräm.
 
Frukt och bär i desserter och bakverk är en ökande trend. Frödinge Vaniljdröm har en stor andel frukt och bär i pajen och är lätt i konsistensen vilket ger en skönare mättnadskänsla. Den går att äta varm, men Magnus Carlsson tycker att den är godast att servera rumstempererad.
 
– Det är enkelt att ta fram Frödinge Vaniljdröm ur frysen utan att behöva använda ugnen, men också att ta med den på picknicken med vännerna.
 
/FoodMonitor