Som FoodMonitor berättat om tidigare har flaskvattenbranschen goda tider efter härjningarna av vattenparasiten i Östersund. Branschorganisationen Sveriges Bryggerier rider på vågen och sår tvivel om kranvattnets kvalitet. Nu kontrar branschorganisationen Svenskt Vatten, och siktar in sig på mineralvattnet Ramlösa.
”Ramlösa uppfyller inte kraven för dricksvatten”, säger Lena Söderberg, vd i Svenskt Vatten.
”Ramlösa innehåller salter som gör att man kan inte använda det som dricksvatten. Dricker man för mycket så är risken stor att man inte mår så bra om man är ett barn. Vad jag vill säga är att det är högre krav på kranvatten än på vatten som man säljer på flaska.”
”Och oftast är det mer bakterier i flaskvatten än i kranvatten. Det ligger i sakens natur när man fyller på flaska och lagrar det i några veckor eller månader. Men det pratar man ju inte heller om", säger säger Lena Söderberg.