Polarica flyttar kapacitet från Polen till Haparanda
Bärbolaget Polarica i Haparanda meddelar att man under våren kommer att flytta tillbaka ”en betydande del” av sin bärpacketering från Swidwin i Polen till Haparanda. Draget väntas ge tre nya fasta arbetstillfällen.
”Polaricas blåbär, lingon, och hjortron, plockas i Sverige och i Norra Finland och därför blir det en geografiskt bra bas för packning då det ligger nära råvaran. Härifrån kan man sedan smidigt distribuera till både Sverige och Finland där den största delen av marknaden ligger. Genom att packa bären på samma ort som de plockas minskar man företagets miljöpåverkan genom transporter och förpackningsmaterial”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Polarica AB har haft en svår resa de senaste åren. Enligt de senaste siffrorna från bolaget som FoodMonitor har tillgång till så omsatte man 495 miljoner kronor och gjorde ett resultat före skatt på minus 17.5 miljoner kronor.
Moderbolaget Polarica Holding AB omsatte 757 miljoner kronor och gjorde ett resultat före skatt på minus 126 miljoner kronor.
/FoodMonitor