evaimg_2417Eva tar sin matkasse
till Värmland
Eva Svärd har på bara några månader gjort succé med sin matkasse i Lindesberg. Ryktet har spridit sig till Värmland. Efter att ha blivit överhopad med förfrågningar tar hon steget till Karlstad, Hammarö och Kristinehamn. Idag levereras de första kassarna.
 
”Vi fick så många förfrågningar så det var naturligt att ta steget till Värmland”, säger hon.
 
Evas Matkasse erbjuder fem olika middagar. De levererade råvarorna räcker till fyra portioner per recept. Kunderna är huvudsakligen barnfamiljer som står för drygt 90 procent av omsättningen. Evas Matkasse kostar 795 kronor och leveras en gång i veckan.
 
Eva Svärd startade sitt företag i november förra året som en enskild firma. Hon levde ett hektiskt liv som riksordförande i Ladies Circle och reste runt i hela världen.
 
Hon ville underlätta för sin familj med en matkasse hem till dörren. Men i Lindesberg fanns det ingen som levererade.
 
”Jag fick se till att fixa det själv."
 
evasmatkasseEva Svärd vill att hennes matkasse ska förgylla vardagen. 
  
”Vi försöker göra middagen lyxig. Det är det som är vår nisch. Det kommer aldrig att finnas med fiskpinnar eller något halvfabrikat i min matkasse.”
 
Kunderna får recept per mejl samma dag som matkassen levereras.
 
”Det är enkla recept som går att laga på 30 minuter."
 
Om allt går som planerat hoppas Eva Svärd att på sikt kunna leva på sin verksamhet. Målet är att nå en omsättning på runt miljonen inom tre år.
 
HÅKAN FRISELL
   
 
FoodMonitor-Fakta:
Evas Matkasse levererar matkassar i Lindesberg, Vedevåg, Rockhammar, Frövi, Ervalla, Storå, Gudsmedshyttan, Karlstad, Hammarö, och Kristinehamn.
 
Snart även i Karlskoga, Degerfors, Nora, Örebro, Arvika, Kil och Molkom.
 
Läs mer: www.evasmatkasse.se
  

t20