arisentaRisenta ökar starkt
Risenta AB har under den senaste tvåårsperioden har omsättningen ökat med 24 procent till 160 miljoner kronor. Som en del i framgången står bland annat en utveckling av varumärket och en ökad närvaro i handeln, meddelar bolaget.
 
Risenta är idag Sveriges ledande producent av fröer och kärnor. Satsningen på utveckling av nya produkter och koncept samt en ökad närvaro hos samtliga livsmedelskedjor har resulterat i att försäljningen har ökat markant.
 
Det är tydligt att våra kunder har hittat sina favoriter i vårt sortiment. I år ökade exempelvis försäljningen av solroskärnor med 35 procent och pumpakärnor med hela 170 procent”, säger Alex Tengvall, VD och huvudägare i Risenta.
 
Samtliga nyckeltal har förbättrats i bolaget, inte minst effektiviteten i produktionsanläggningen och leveranskapaciteten. För Risenta innebär detta en tillväxtökning på helåret med cirka 30 procent och ytterligare möjligheter att fortsätta driva kategorin framåt.
 
Vi har investerat kraftigt i organisation, produktlanseringar och marknadsföring under de senaste åren. Vi tittar också kontinuerligt över potentiella förvärv och exportmöjligheter”, säger Alex Tengvall.
 
/FoodMonitor