Bloggare skapade receptbroschyr
Redan under sommaren påbörjades arbetet med Fontanas nya receptbroschyr. Tolv av den nya tidens matinspiratörer - matbloggarna - erbjöds möjlighet att medverka med varsitt recept. Nu är broschyren färdigställd och på väg ut i Sveriges livsmedelsbutiker. 
 
Eftersom broschyren ska finnas ute i butik lagom till Fetaostens Dag, den 15:e oktober, var Fontanas enda krav att maträtterna skulle innehålla fetaost. I övrigt fanns inga restriktioner.
Fetaost går att använda till det mesta, men man häpnas ändå över den kreativitet som bloggarna besitter, berättar Max Collin på Fontana Food. Om vi själva hade gjort den här receptsamlingen skulle resultatet inte ens varit hälften så variationsrikt. Jag tror vi alla kan enas om att det här är den bästa receptsamlingen vi någonsin gett ut.

Under hösten kommer varje receptförfattare presenteras lite närmare på Fontanas webbplats. Man har dessutom publicerat samtliga recept på kampanjsajten Feta.se. Fontana vill på detta sätt visa sitt stöd till de personer som hjälpt till med broschyren.
 
– Det här är nog något man kommer se mycket av i framtiden, tror Max. Att andra företag i vår bransch kommer haka på är nog bara en tidsfråga. Och det är bra. Ju mer uppmärksamhet våra svenska matbloggare får, desto bättre. De är värda all framgång de kan få.
 
De matbloggar som bidrar med recept till broschyren är: Kinnas Blogg, Tre Tjejer i Köket, Birgitta Höglunds Mat, Nadjas Kitchen, mat.såklart, Kryddburken, Ninas Mat, Njutmaten, FastFoodLovers, Annes Food, Pelles Kök och Recept-o-Maten.