astor_marcus_samuelsson_mediumBästa street foodkocken
får åka till New York
Idag startade prisbelönte kocken Marcus Samuelsson (foto) och restaurangföretaget SSP jakten på Sveriges bästa street food-recept. Den vinnande kocken får en resa till New York för två personer och en middag med Marcus Samuelsson på en av hans restauranger.
 
– Vi svenskar är matintresserade och några av världens mest resvana folk, vilket för övrigt återspeglas i den svenska restaurangscenen. Jag tror att många inspireras av matupplevelser utomlands och att man väl hemma skapar egna varianter som utvecklas och förfinas över tiden. Jag ser fram emot att ta del av exotiska recept som skapats i svenska kök, säger Marcus Samuelsson.
 
Street food står för god gatumat som tillagas och äts under enkla former. Mat som genom ett allt mer utbrett resande står under ständig förnyelse och kan se olika ut beroende på var i världen man befinner sig. Juryn betygsätter originalitet i recept samt i story. Receptet och storyn ska ha en förankring i gatukulturen. 
 
– Vi har restauranger på tågstationer och flygplatser i över 30 länder och alla som besöker oss är på väg från en plats till en annan. Street food som koncept är därför perfekt för SSP. Genom den här tävlingen får vi ta del av matupplevelser som möjliggörs genom resande, säger Lars Edengréen, vd för SSP i Sverige.
 
Länk till tävlingen här
 
Källa: SPP
 
/FoodMonitor

t20