citygrossvsters
Kundanstormning tog
City Gross på sängen
Butikskedjan City Gross öppnade igår i Västerås sin 32:a butik. Men kundanstormningen blev för stor. Två timmar efter dörrarna öppnats fick man tillfälligt stänga butiken. City Gross konstaterar försiktigt att placeringen av butiken i Erikslund Shopping Center var rätt.
”Den här, vår 32:a City Gross-invigning, slår alla de tidigare vad gäller intresset från köphungriga konsumenter. Att vi får uppleva det i just Icas hemstad Västerås visar att det finns ett behov av alternativ inom svensk dagligvaruhandel”, säger Peter Lund, VD för Bergendahls Food som äger och driver City Gross.
 
City Gross fortsätter att ta marknadsandelar av jättarna ICA, Coop, och Axfood. Konsumenterna uppskattar bolagets medvetna satsning på mat som inte innehåller onödiga tillsatsämnen, i samarbete med Äkta vara. City Gross har även gått före och krävt att deras griskött ska produceras med foder som är GMO-fritt.
 
City Gross framgångar speglar av sig i antalet anställningsansökningar bolaget tagit emot i samband med öppningen av butiken i Västerås. 8 500 personer sökte de 72 lediga tjänsterna.
 
”Under två månader intervjuade jag totalt 600 jobbsökande för att få till rätt personalmix när vi nu etablerar oss i Ica-land här i Västerås”, säger Thomas Samuelsson, butikschef på City Gross Västerås.
 
 
FoodMonitor-Fakta (källa City Gross):
 
City Gross Västerås 9 800 kvadratmeter butiksyta är belägna i Erikslund Shopping Center.
 
Bergendahls startade 1922 och är idag ett av landets fem största svenskägda familjeföretag och det hundrade största (enligt Veckans Affärer). Koncernen äger och driver de 32 City Gross-butikerna, landets fjärde största dagligvarukedja.
 
Foto: City Gross.
 
/FoodMonitor
 

t20