icafiskpinnar
Ica återkallar fiskpinnar
Butikskedjan Ica återkallar fiskpinnar av sitt eget varumärke Euroshopper. Anledningen är att produkten innehåller ägg, trots att detta inte anges på förpackningen. Hittills har en allergiker blivit skadad. Ica pekar på en leverantör i Estland som varit oärlig.
 
”Det är klart att man blir lite sur. Vi tror att vi har en leverantör som producerar enligt vår specifikation, och sedan så visar det sig att de inte gör det”, säger Johanna Stiernstedt, kvalitetschef, Ica Sverige.
 
”Vi fick en indikation på en konsument som kräktes och blev illamående av de här fiskpinnarna. Vår visade analys visade på att det fanns spår av ägg.”
 
Enligt Ica har leverantören i Estland mörkat produktionsförhållandena.
 
”Vi har alltid en kravställning mot våra leverantörer. I det här fallet så har vi sagt att vi inte ska ha ägg i vår produkt. Då säger leverantören till oss de har inte ägg i fiskpaneringen till de fiskpinnar som de levererar.”
 
”Men den här leverantören har inte varit helt sanningsenlig. Det får man reda på ett eller annat sätt. Nu tyvärr så var det via att en konsument blev dålig.”
 
Fiskpinnarna har sålts över hela landet. Nu återkallas allt. Ica uppmanar sina kunder att lämna tillbaka produkten till närmaste butik.
 
”Leverantören har inte fullgjort sitt åtagande i att leverera den produkt som vi har satt upp specifikationen för. Det är därför vi drar tillbaka allting. Inte bara de förpackningar med bäst före datum som vi hade en reaktion på. Vi sopar marknaden så att man tar bort allting”, säger Johanna Stiernstedt.
 
 
Läs om dagligvaruhandelns slarv med innehållsförteckningar, och konsekvenserna det har för allergiker här!
 
Foto: Ica.
 

t20