alpro20yofu20fibre204x125g20fi_sv_asyofu_cereals_4x125g_fi-seFiberrikt, sojabaserat mellanmål
Sedan tidigare finns varumärket Alpro som ett sojabaserat alternativ till yoghurt i butik. Nu lanseras ”Alpro® soya Yofu+fiber” som är berikad med fibrer från linfrön, bovete och majsflingor, meddelar Kung Markatta, som är distributör av Alpros produkter i Sverige.
 
Alpro® soya Yofu+fiber är helt växtbaserad och har en bra och nyttig fettsammansättning. Den innehåller även linfrön, bovete och majsflingor, meddelar man vidare,
 
De adderade fibrerna är bra för magfunktionen och förlänger mättnadskänslan. Produkten är även glutenfri. En balanserad kost innehåller ett dagligt intag i fibrer.
Rekommenderat dagligt intag för vuxna är 25 gram fiber per dag, Alpro® soya Yofu+fiber innehåller 3,8 gram fiber per 100 gram.
 
– Smakmässigt blir det lite att tugga på, som att en müsli blivit adderad. Kombinationen av sojan och fibrerna gör det till en av våra absolut nyttigaste produkter, säger Hanna Möller, produktchef för Alpro i Sverige.
 
Fakta:
Försäljningen av växtbaserade mejerialternativ i Sverige ökar ständigt. Ett av de vanligaste växtbaserade mejerialternativen på den svenska marknaden är gjort på soja. Försäljningen av dessa produkter har ökat markant de senaste åren och mycket kan bero på en ökad hälsomedvetenhet hos den svenska allmänheten. Alpro® soya är marknadsledande inom sojabaserade mejerialternativ i Sverige.
 
/FoodMonitor