bramathemmaKonsum Värmland
blir majoritetsägare
i Bra Mat Hemma
Butikskedjan Konsum Värmland köper 51 procent av aktierna i matkasse-företaget Bra Mat Hemma som kontrolleras av riskkapitalbolaget Wingefors Invest. Det meddelade båda bolagen idag. Bra Mat Hemma har tidigare huvudsakligen haft verksamhet i Örebrotrakten.
 
”Genom samarbetet med Wingefors Invest vill vi på allvar etablera oss på den expanderande marknaden för färdigpaketerade middagslösningar, men ändå behålla ett brett utbud av lokalt producerade varor”, säger Konsum Värmlands VD och koncernchef Steve Fredriksson.
 
Bra Mat Hemma bildades 2009. Året Efter gick Wingefors Invest in som huvudägare. Affärsidén är att erbjuda kunder att via nätet prenumerera på veckans middagar och få leverans hem till dörren. Idag har bolaget fyra anställda
 
”Bra Mat Hemma har på relativt kort tid byggt upp en trogen kundkrets runt Örebro”, säger ägaren och grundaren av Wingefors Invest, Lars Wingefors.
 
”Genom samarbetet med Konsum Värmland kommer vi åt en ny och spännande marknad.”
 
Bra Mat Hemmas vd Karin Trautman tror på en bra kundtillströmning även i Värmland. Just nu letar hon efter lämpliga lokaler i Karlstad.
 
”Vi är övertygade om att vi kommer att hitta många nya kunder, samtidigt som vi törs utlova en fortsatt hög service till våra trogna kunder i Örebro. Det första vi har att ta tag i är att leta lämpliga lokaler i Karlstadstrakten”, säger hon.
 
Bilden: från vänster; Konsum Värmlands VD Steve Fredriksson, VDn för Bra Mat Hemma, Karin Trautman och ägaren och grundaren till Wingefors Invest Lars Wingefors. Foto: Konsum Värmland.
 
/FoodMonitor