ButikshyllaIMG_0467
Kraftig försäljningsutveckling i dagligvaruhandeln under juni
Branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel meddelar att försäljningen i dagligvaruhandeln ökade med 9.3 procent under juni 2020 jämfört med samma månad 2019. E-handeln fortsätter att öka starkt.
– Den kraftiga försäljningsutvecklingen som vi noterat under våren fortsätter även in i sommaren och beror säkerligen på att många semestrar på hemmaplan och lagar mer mat i hemmen, säger Karin Brynell, vd i Svensk Dagligvaruhandel, enligt ett pressmeddelande.
”Den kraftiga försäljningsutveckling inom e-handeln, som noterats under perioden då Sverige haft restriktioner för att hindra ökad smittspridning av coronaviruset, fortsatte även under juni. Ökningen i juni blev hela 135.3 procent, vilket med råge är den högsta tillväxten sedan Dagligvaruindex började mäta e-handelsutvecklingen i januari 2017. Hemleverans ökade med 84.3 procent och upphämtning i butik med hela 233.1 procent. Under juni 2020 stod e-handeln för en tredjedel av dagligvaruhandelns totala tillväxt, att jämföra med en sjättedel under juni 2019”, skriver organistionen i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Foto: Håkan Frisell.

t20