Hundkött-festival stoppas
Grillad hund, korvar, och ångade tassar. Det är vad arrangörerna av en festival i Seongnam i Sydkorea ville bjuda på. Men starka protester från djurrättsaktivister har satt stopp för planerna.
 
”Det här gör vårt land till ett internationellt åtlöje, och får hela världen att tro att alla sydkoreaner äter hundar”, säger Park So-Youn, som leder organisationen Coexistence of Animal Rights on Earth, enligt Huffington Post.
 
Tack vare flera kampanjer online lyckades djurrättsaktivister få tillräckligt med namnunderskrifter för att stoppa det planerade arrangemanget. Till slut ville ingen upplåta plats för festivalen.
 
”Vi kunde inte fortsätta som planerat på grund av oändligt mycket telefonsamtal från folk som klagade. Det är nu få som är beredda att hyra ut ett ställe till oss för eventet”, säger Ann Yong-Geun rådgivare till Korea Dog Farmers' Association, och tillika professor i näringslära vid Chung Cheong University, till AFP.
 
Hund är relativt vanligt förekommande på de sydkoreanska middagsborden. Varje år slaktas runt två miljoner hundar i Sydkorea. Hundarna föds upp på uppskattningsvis 600 gårdar runt om i landet.
 
En vanlig uppfattning bland koreanska konsumenter är att hundkött ökar den sexuella potensen. Till exempel hundköttsoppa sägs hjälpa till med ”uthålligheten”.
 
Även i Kina är hundkött populärt. Där startade i helgen, utan några problem, en veckolång festival. På menyn finns 15 000 hundar.
 
Läs mer här (extern länk, Daily Mail)! VARNING FÖR STARKA BILDER!
 
/FoodMonitor