m29
Foodora market öppnar i Sverige
Hemleveransbolaget foodora meddelar att man öppnar foodora market i Sverige som enligt bolaget är en butik som ”levererar allt från köttfärs till batterier. Leverans till kund sker på mindre än 30 minuter”. Foodora market ska vara en hybrid mellan fysiska och digitala butiker. Den första butiken öppnar enligt uppgift inom kort på söder i Stockholm.
– Foodora market är en gamechanger. Vi kan leverera i stort vad som helst under 30 minuter. Svenskarna vill ha snabb leverans av dagligvaror, nu ser vi till att ordna det, då vi har infrastrukturen klar. Foodora market kommer också bli en bra stöttepelare för lokala varumärken. Genom oss kommer svenskarna kunna köpa närproducerade varor, vilket jag vurmar starkt för. Det lokala näringslivet är alltid något jag har i tankarna när vi utvecklar våra tjänster, säger Hans Skruvfors, vd i foodora Sverige, enligt ett pressmeddelande.
”Butikerna kommer att erbjuda ett brett sortiment av produkter liknande det man kan hitta i en vanligt livsmedelsbutik. Skillnaden mellan gårdagens livsmedelsbutik är att foodoras butiker enbart är ägnade åt att uppfylla onlinebeställningar, med längre gångar och ingen kassadisk kommer butiken att användas för att packa onlinebeställningar. Foodora market blir Sveriges första specialbyggda onlinebutiker med expressleverans”, skriver bolaget i pressmeddelandet
/FoodMonitor
Foto: foodora market.

t20