sIMG_2727
Stallhagen utökar med alkoholfri öl
Ölbolaget Stallhagen AB i Stockholm meddelar att man lanserar en alkoholfri öl som heter Styrman. Ölen är enligt uppgift ett pilotprojekt och en samproduktion med dryckesbolaget Coppersmith AB i Västerås.
”Etikettens originalkonst är målad av den åländska konstnären Juha Pykäläinen och inspirerad av tidigare lotsstationen Kobba Klintar som idag är ett mycket uppskattat besöksmål ytterst vid randen av Ålands hav strax utanför Mariehamn. Sevärdheten har räddats tack vare ivriga eldsjälar och föreningen Kobba Klintars Vänner och har sommartid ett café”, skriver Stallhagen AB i ett pressmeddelande.
”Stallhagen grundades 2004 av några ivriga åländska ölentusiaster och är idag Finlands sjätte största microbryggeri. Vi brygger idag cirka 800 000 liter per år. Stallhagen har en given plats i den åländska matkulturen och vi sätter stor stolthet i att producera klassiska välbalanserade hantverksöl av rena råvaror. Bryggeriet är beläget i Godby på Åland. Intill bryggeriet finns vår populära Gastropub och gårdsbutik, ett uppskattat besöksmål för både lokalbefolkningen och gästande turister.”
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.

t20