Skandalbolaget Hyresgästkassan AB ville få 81-åring att betala "för ett tryggt hem"
Hyresgästkassan AB, ett skandalbolag i Segeltorp som FoodMonitor berättat om tidigare, har skickat ett ”erbjudande” som ser ut som en faktura till 81-åringen Barbro. I "erbjudandet" stod det enligt uppgift stod hon skulle betala 510 kronor ”för ett tryggt hem”. Det rapporterade tidningen Eskilstuna-Kuriren om igår. "Jag förstod att det var något lurt" säger Barbro till tidningen.
Barbro kontaktade Hyresgästföreningen som hon är medlem i.
– Först reagerade jag och undrade om det var något nytt Hyresgästföreningen börjat med. Så då ringde jag till min kontakt där och undrade om det var något nytt medlemskap som jag skulle betala för, men det var det ju inte, säger Barbro, till tidningen.
Hyresgästföreningen säger till tidningen att man som konsument kan kontakta Konsumentverket eller polisen om man blivit utsatt för ett bedrägeri.
/FoodMonitor
Har du utsatts för ett bedrägeri?
Då kan du göra en anmälan till Konsumentverket: https://www.konsumentverket.se/aktuella-konsumentproblem/anmal-till-konsumentverket/anmalan/
Du kan också polisanmäla.
Läs mer om vår granskning av skandalbolaget Hyresgästkassan AB här:
https://foodmonitor.se/index.php/component/search/?searchword=Hyresg%C3%A4stkassan%20ab&ordering=newest&searchphrase=all&limit=20
Fakta:
Hyresgästkassan AB.
Ägare: Sunny Kapindra Lal Barua som äger samtliga 5 000 aktier.
Säte: Segeltorp (bolaget tycks nyligen ha bytt säte från Johanneshov).
Omsättning: 0 kronor (2018).
Resultat: 0.
Antal anställda: 0.
Tillgångar: 50 000 kronor.
Befattningshavare: Sunny Kapindra Lal Barua och Maximilian Karl Kristian Folkesson Müller.