Dan Eliasson begär att få lämna sitt uppdrag som generaldirektör för MSB
Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, meddelar idag att Dan Eliasson begärt att få lämna sitt uppdrag som generaldirektör. Begäran kommer enligt myndigheten sedan Dan Eliasson haft ett möte med inrikesminister Mikael Damberg om krisen som uppstått efter det att Dan Eliasson trots pandemin gjort en jul- och nyårsresa till Kanarieöarna. Kritiken mot Dan Eliasson har de senaste dagarna varit massiv.
”Eliasson har diskuterat möjligheten att fortsätta sitt arbete som generaldirektör. Han ser det som svårt givet de reaktioner som finns och därtill försvårar dessa reaktioner även för MSB att genomföra sitt viktiga uppdrag. Inrikesminister Mikael Damberg uttryckte i samtalet att han har förståelse för detta och att han delar bedömningen. Därför har Dan Eliasson i dag bett om förflyttning från sitt jobb som myndighetschef och generaldirektör för MSB. Regeringen kommer att fatta ett beslut i frågan inom kort”, skriver MSB i ett pressmeddelande.
– Det viktiga är inte jag som person. Det viktiga är hur vi som samhälle hanterar pandemin och att allt fokus är på den otroligt viktiga uppgiften. Skälet för mitt ställningstagande är att MSB som myndighet ska få bästa möjliga förutsättningar att genomföra sitt viktiga uppdrag. Det är därför som jag i dag har begärt förflyttning om att lämna uppdraget, säger Dan Eliasson, enligt pressmeddelandet.
/FoodMonitor
LÄS OCKSÅ: Raseri mot Dan Eliasson