Mamma avslöjar McDonald´s lekplatser som smittohärdar 

Psykologen och fyrabarnsmamman Erin Carr-Jordan har undersökt renligheten hos fler än 50 av McDonald´s lekplatser runt om i USA. Resultaten är alarmerande. Förutom allehanda föroreningar, inklusive avföring, hittades 13 olika sjukdomsalstrande mikroorganismer som kan orsaka bland annat hjärnhinneinflammation och gonorré.

 

 

 

McDonald´s i USA håller med om kritiken till viss del. 
 
”Det är oacceptabelt, helt oacceptabelt”, säger McDonald´s taleskvinna Danya Proud, till Los Angeles Times, efter att ha tagit del av videon.
 
Samtidigt säger Danya Proud att det är en ”isolerad fråga” och att åtgärder har vidtagits för att desinficera lekplatserna. 
 
I Sverige har McDonald´s inte samma problem som i USA menar Frida Berg, informationschef hos Svenska McDonald´s AB. 
 
"Dessa bilder av amerikanska lekland har absolut inget gemensamt med McDonald’s lekplatser i Sverige. Att städa och hålla lekplatserna rena, fräscha och säkra är varje restaurangs ansvar, på samma sätt som övriga utrymmen på restaurangen. Lekplatserna är dessutom rum som huvudsakligen utnyttjas av barn, och det är en självklarhet att de är säkra för våra minsta gäster", säger hon. 
 
"Inför varje skift ingår det i skiftledarens ansvar att inspektera och hålla rent lekplatsen och lekplatserna inspekteras dessutom flera gånger om året av Svenska McDonald’s." 
   
/FoodMonitor
 
Läs mer (extern länk, Los Angeles Times): http://www.latimes.com/health/ct-met-dirty-playlands-20110712,0,2270939,full.story