Larsa Foods meddelar att man är först ut med att lansera fårmjölksyoghurt i Sverige. Enligt bolaget är satsningen lite av ett vågspel på grund av den korta hållbarheten.
”Vi har haft fårmjölksyoghurt i tankarna sedan vi introducerade yoghurt i hink 1994, men det har varit svårt att importera den på grund av den korta hållbarheten, vi vågade helt enkelt inte”,säger Maria Meizar marknadsansvarig för Larsa Foods.
Larsa Foods fårmjölksyoghurt tillverkas av 100 procent fårmjölk enligt ett gammalt recept från Larsa cypriotiska leverantörs mormor. Där för kallas yoghurten på Cypern för ”Grannys”. Enligt Maria Meizar är fårmjölksyoghurt också ett bra alternativ för laktosintoleranta.
”Den senaste tiden har vi märkt ett intresse och uppsving för vår nisch Genuina smaker från Östra Medelhavet därför kände vi att timingen var rätt och nu är den äntligen här! Dessutom finns det ingen laktos i fårmjölk så det är ett utmärkt alternativ till de som är laktosintoleranta", säger hon.