20 000 underskrifter på krav om kameraövervakning på slakterier
Organisationen World Animal Protection i Sverige meddelar att man på bara fem dagar samlat in 20 000 underskrifter på krav om kameraövervakning på slakterier. Organisationen började med detta efter det att TV4 tidigare denna månad avslöjat grova övergrepp mot djur på ett svenskt slakteri.
– Allmänheten har reagerat både snabbt och kraftfullt på avslöjandet i TV4 om hur djur plågades på ett slakteri i Skåne. Vi vill att landsbygdsminister Jennie Nilsson snabbt går från ord till handling och inför kameraövervakning på slakterierna, säger Julia Engqvist, kampanjansvarig på World Animal Protection i Sverige, enligt ett pressmeddelande.
– Det vi kunde se var både vidrigt och skamligt. För att inte sådant ska kunna inträffa krävs att kontrollanterna kan övervaka slakterierna med kameror.
World Animal Protection uppger att man varit i kontakt med landsbygdsminister Jennie Nilsson om behovet av kameraövervakning och att man planerar att skicka namnunderskrifterna till henne.
– Vi fortsätter med vår namninsamling, men vi vill visa landsbygdsministern vilket tryck det är i frågan. Allmänheten vill se agerande nu!, säger Julia Engqvist.
/FoodMonitor

t20