Grönska och Coop inviger butiksodling i Stockholm
Foodtech-bolaget Grönska Stadsodling i Huddinge meddelar att man idag installerar vertikala odlingssystem, kallade GrowOff, i butikskedjan Coops nya butik i Hagastaden i Stockholm. Enligt Grönska Stadsodling blir Coop Hagastaden helt självförsörjande på örter och sallater.
– Coop Hagastaden ska vara Stockholms mest innovative matbutik. Jag är därför glad att vi nu startar en butiksodling i riktigt stor skala tillsammans med Grönska. Det gör att vi kan erbjuda våra kunder och medlemmar pinfärska råvaror utan transporter, som dessutom smakar fantastiskt, säger Helena Mattsson, marknadschef Coop Butiker & Stormarknader, enligt ett pressmeddelande.
– Vi är väldigt glada att påbörja det här samarbetet med Coop Hagastaden. Med odling i butik flyttar vi kunden närmare matproduktionen och sätter upplevelse i centrum. Hållbart, närodlat och nyskördat. Det här är en naturlig del av framtidens matbutik och vi serfram emot att ta fler Coop butiker in i framtiden, inom kort. Intresset är stort för denna innovation och vi gör vårt yttersta för att möta efterfrågan, säger Robin Lee, vd i Grönska Stadsodling, enligt pressmeddelandet.
Enligt uppgift ska 20 skåp med odlingar nu installeras i den aktuella Coop-butiken. Odlingarna ska skötas av Coops egen personal.
/FoodMonitor
Fakta:
Det här är GrowOff (källa: Grönska Stadsodling):
”GrowOff är ett vertikalt odlingssystem i litet format med stor kapacitet. Odlingsskåpen är självklart utrustade med Grönskas egenutvecklade LED-belysningsteknik och bevattningssystem och varje skåp, som tar upp mindre än en kvadratmeter i yta, ersätter omkring 250 kvadratmeter odlingsmark.”

t20