Mycorena och ICA ska samarbeta om testlansering av nya produkter
Utvecklingsbolaget Mycorena AB i Göteborg meddelar att man idag tillkännager ett samarbete med ICA för testlansering av nya produkter. Mycorena vill på det här sättet ta steget att bli ett globalt proteinvarumärke.
– Vi är mycket glada över att ICA stöder oss på vår resa för att bygga ett hållbart livsmedelsföretag. Vi ser ICA som en innovativ aktör inom livsmedel och handel, som vill ligga i framkant av konsumenttrender och skapa framtidens mat. Genom detta samarbete kommer vi att utveckla och testa nya produkter med Promyc som huvudingrediens. ICAs har stor marknadsinsikt och vi ser vi fram emot att nå ut till fler konsumenter, säger Ebba Fröling, projektledare och operativ chef på Mycorena, enligt ett pressmeddelande.
Även ICA ser fördelar med samarbetet.
– Vi är väldigt nyfikna på mykoproteinet och glada över att utforska möjligheterna tillsammans med Mycorena. Genom en ökad samverkan i värdekejdan kommer vi att snabbare kunna utveckla, utvärdera och lära oss tillsammans och därmed korta tiden till en gångbar produkt på marknaden, säger Sofia Olsson, chef för Innovation och konceptutveckling på ICA Sverige, enligt pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Fakta:
Mycorena AB.
Omsättning: 86 000 kronor i nettoomsättning (2019).
Resultat: minus 1.8 miljoner kronor.
Antal anställda: 8.

t20