Tungt besked från Fazer om Dumleklubban
Livsmedelsföretaget Fazer meddelar idag att produktionen av Fazer Dumleklubba upphör. Godiset har producerats i mer än 60 år. Anledningen är enligt bolaget tekniska skäl.
”Under mars månad 2021 kommer produktionen av Dumles klassiska platta mjölkchokladöverdragna klubba att upphöra på grund av att den tekniska livslängden på produktionslinjen når sitt slut. Den nuvarande produktionslinjen är gammal och har de senaste åren blivit svår att underhålla och reparera”, skriver Fazer i ett pressmeddelande.
– För oss på Fazer är kvalité och säkerhet centralt och vi jobbar kontinuerligt med ständiga förbättringar. Vi har under lång tid försökt hitta en lösning för att på ett effektivt och hållbart sätt fortsätta produktionen av Dumleklubban, men behöver nu konstatera att detta inte längre är möjligt. Det har varit en utmaning att med dagens moderna teknik hitta en produktionslösning till den klassiska Dumleklubban, då hantverket såväl som receptet är lika unika som klubban själv, säger Malin Lindqvist, Brand Manager, Fazer Konfektyr, i pressmeddelandet.
Men Fazer säger samtidigt att man försöker hitta en lösning.
– Vi vet att klubban är en älskad produkt av många konsumenter och vi arbetar ständigt med vårt urval av Dumleprodukter. Vi kommer att fortsätta våra ansträngningar för att utveckla och hitta ett sätt att producera en Dumleklubba igen i framtiden, säger Malin Lindqvist.
/FoodMonitor

t20