Konsument anmäler Saigon Food för påstådda brister i hantering av vegansk mat
I dagarna har en konsument anmält brister i hanteringen av vegansk mat i företaget Saigon Food AB:s restaurang i Nordstan till Konsumentverket. Bolaget kommenterar idag anmälan.
“De säljer mat under falska premisser. Veganer som tydligt frågar efter vegansk mat får rätter med både fisksås och ostronsås på regelbunden basis trots att restaurangpersonalen är mycket medvetna om att detta inte önskas”, skriver konsumenten i anmälan.
”Min vän påpekade att han visste att det var riktig fisksås i maten han fick trots att de lovat att det inte var det. Han var påstridig och fick till slut wookade grönsaker med ris. Jag vet flera veganer som handlat mat på Saigon foods under det falska påståendet att de serverar veganskt. De har fått massvis med olika rätter trots att det enda de har som är veganskt på riktigt är wookade grönsaker. Vi veganer är mycket noga med att fråga vad maten innehåller och Saigon har blåljugit oss rätt upp i ansiktet. Detta är inte bara oacceptabelt ur ett etiskt perspektiv utan också mycket farligt för personer som lider av fisk och skaldjursallergi.”
FoodMonitor har frågat Saigon Food AB hur de ser på konsumentens anmälan till Konsumentverket. Bolaget säger sig inte känna till något klagomål.
”Vi kan konstatera att inget klagomål angående detta har kommit till vår personal. Vi kan även konstatera att de veganska rätter i vår meny varken innehåller fisksås eller ostronsås”, skriver Minh Nguyen på Saigon Food AB i ett mejl till FoodMonitor.
I sitt mejl har Minh Nguyen också valt att lägga med två länkar till kränkande sidor på en bluff- och hatsajt som det senaste året utövat repressalier mot FoodMonitor och andra tidningar och handläggare på myndigheter. Det är oklart vad hans syfte är med det.
HÅKAN FRISELL
Fakta:
Saigon Food AB.
Omsättning: 337 miljoner kronor (2019).
Resultat: 16.8 miljoner kronor.
Antal anställda: 39.

t20