elmiaaretsnarproduceradeMässnytt Elmia:
Skolmatssafari
från Malmö till Kiruna
Skolmaten i Sverige håller på att förändras från lite trist och förutsägbar till läcker, närproducerad och lagad med kärlek till råvarorna. Det skriver Elmia i ett pressmeddelande.
 
Skollunchen ska enligt nya skollagen vara näringsriktig men samtidigt måste den vara riktigt aptitlig för att bli uppäten. Barnen är framtidens matkonsumenter och planetvårdare och vi har en stor möjlighet att lära dem att välja rätt redan i skolrestaurangen.
 
Fredagen den 21 oktober bjuder Elmia och Skolmatens vänner in till ett inspirerande föredrag i jakten på närmare, näringsriktigare och godare skolmat. Vilka erfarenheter kan vi hämta från andra länder och vilka möjligheter finns i Sverige? Du får träffa inspirerande eldsjälar, kockar, kökschefer, politiker och matproducenter som delger sina bästa råd för att knyta samman offentlig mat och närproducenter.
 
Medverkande den 21 oktober: 
Tommy Myllymäkis framgång är ett resultat av att använda bra råvaror på rätt sätt. Det krävs fantasifulla recept och matlagning med passion för att nå hela vägen. 
 
Emilie Andersen, svensk mästare i ultralöpning samt näringsfysiolog, pratar om vikten av att äta rätt för att prestera. Oavsett om det handlar om elitträning eller skolarbete är näringsriktig mat är en förutsättning för ett gott resultat.
 
Se det fullständiga programmet här (extern länk, Elmia)!
 
/ELMIA 
 
/FoodMonitor