kIMG_3519
Ekologiskt kaffe från vulkaniska stränder vid Kivu – KAHAWA ya CONGO
PRODUKTNYTT Kaffebolaget Nespresso meddelar att man lanserar det ekologiska kaffet KAHAWA ya CONGO som enligt bolaget är ett lent och fruktigt säsongskaffe från sjön Kivus vulkaniska stränder i Demokratiska Republiken Kongo. Kaffet är en del i Nespresso:s produktserie Reviving Origin.
”Sedan 2019 har initiativet Reviving Origin stöttat kaffeproduktionen i länder där det finns försvårande omständigheter. Tidigare upplagor av säsongskaffe från Reviving Origins har kommit från Zimbabwe, Uganda och Colombia. Nespressos hållbarhetsprogram, Nespresso AAA Sustainable Quality Program, skapar en grund för arbetet med Reviving Origins regioner som innefattar fler än 110 000 bönder världen över”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
– Genom Reviving Origins hjälper vi bönderna i Kivu att återställa det kongolesiska kaffet till sin fulla potential och återuppbygga försörjningen i regionen, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager Nespresso, enligt pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Fakta (källa: Nespresso):
”Ekologiska KAHAWA ya CONGO har en blandad rostning, vilket innebär att vissa bönor rostas mörkare för att ge en starkare intensitet och större kropp. ”
Kaffet har aromer av söta sädesslag och nötter. Kombinerat med mjölk blir aromerna istället lätta, söta och krämiga med toner av kakor och valnötter.
Foto: FoodMonitor.