Aroma20
Fredrik Johanson har tagit över rodret i Aroma Frukt & Grönt AB
Grossisten Aroma Frukt & Grönt AB i Hisings Backa meddelar att Fredrik Johanson tagit över som ny vd. Fredrik Johanson har tidigare arbetat hos bland andra Coop Sverige, ÖoB, Woody Bygghandel, Intersport och JC.
– Möjligheten med Aroma Frukt & Grönt är väldigt spännande. Aroma har en stolt historik, ett fint varumärke och är ett välskött företag. Med Sjöson i ryggen har vi en utmärkt grund att bli ett innovativt företag med en given plats i framtidens handel, säger Fredrik Johanson, enligt ett pressmeddelande.
Aroma Frukt & Grönt AB omsätter 261 miljoner kronor (2019) och har 42 anställda.
Företaget Sjöson AB i Göteborg gick förra året in som majoritetsägare i Aroma Frukt & Grönt AB.
– Vi är oerhört stolta över att ha lyckats attrahera Fredrik Johanson som vd. Nu har vi den kund och marknadsorienterade ledare som kan ta Aroma in i en ny era. Samtidigt vet vi att Fredrik har förmågan att fånga den samlade kunskap om frukt och grönt som våra medarbetare besitter. Jag är övertygad om att detta blir en riktigt vass kombination av gott ledarskap, strategisk kompetens och hantverkskunnande och inte minst kunskap om våra kunders nuvarande och framtida behov, säger Ulrika Garbrant, vd i Sjöson AB.
/FoodMonitor
Bilden: Fredrik Johanson som är vd i Aroma Frukt & Grönt och Ulrika Garbrant som är vd och affärsområdeschef för Mat&Dryck i Sjöson. Foto: Aroma Frukt&Grönt.

t20