kIMG_3795
Julkaffe från Zoéga smakar mandel och pepparkaka – och gynnar kaffeodlare i Kenya
PRODUKTNYTT Kaffebolaget Zoéga meddelar att man släppt sitt nya julkaffe på marknaden. Kaffet som är gjort på arabicabönor från Kenya smakar mandel och pepparkaka och är enligt bolaget certifierat av Rainforest Alliance.
”I år firar Zoégas tioårsjubileum för sitt hållbarhetsprogram Coffee by Women i Östafrika. Sedan starten 2011 har Coffee by Women skapat hållbara och förbättrade försörjningsmöjligheter för tusentals kaffeodlare. Programmet har även gett viktiga lärdomar och insikter och dessa vill kafferosteriet nu ta vara till vara på. I samband med lanseringen av julkaffet genomför därför Zoégas ett unikt utbildningsprojekt för att öka kunskapen och intresset kring hela värdekjedjan bland kaffeodlare i Kenya”, skriver Zoéga i ett pressmeddelande.
”Totalt kommer 48 kvinnor från småskaliga kaffekooperativ i Kenya ingå i programmet. Förhoppningen är att de kvinnor som är med på utbildningen sedan kan få en mer framträdande roll inom kaffekooperativen och skapa ett allmänt ökat intresse och engagemang kring kaffet och slutprodukten.”
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.

t20