k23
Skandalslakteriet Kronfågels vd byts ut
Skandalslakteriet Kronfågels vd Mats Hedlund byts ut med omedelbar verkan. Det meddelar livsmedelskoncernen Scandi Standard, som äger skandalslakteriet, idag.
– Det har varit ett utmanande år för Kronfågel på många sätt och Mats och teamet på Kronfågel har gjort starka insatser för att vända trenden och få bolaget på rätt köl igen. Nu går vi in i en ny fas där min bedömning är att vi behöver ett nytt ledarskap för att ta nästa steg. Jag vill passa på att tacka Mats för hans hårda arbete och stora lojalitet med bolaget under en mycket krävande period. Fredrik Strømmen tillträder som tillförordnad vd den 17 januari, säger Otto Drakenberg, ordförande för Kronfågel samt tillförordnad koncernchef på bolagets ägare Scandi Standard, enligt ett pressmeddelande.
Mats Hedlund ska enligt uppgift tills vidare ersättas av norrmannen Fredrik Strømmen som även är vd i Kronfågels norska systerbolag Den Stolte Hane.
”Rekryteringen av en permanent ersättare är igångsatt. I dag blev det offentligt att Kronfågels nuvarande vd Mats Hedlund lämnar bolaget med omedelbar verkan. Mats Hedlund tillträdde sin tjänst 2019. En rekryteringsprocess är inledd, och under tiden är Fredrik Strømmen utsedd till tillförordnad vd”, skriver Scandi Standard i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
LÄS MER: Kronfågels ägare gör sig av med vd
LÄS MER: det här är skandalslakteriet Kronfågel