johansandelin_kocklandslagetKocklandslaget
komplett inför OS
Konditor Johan Sandelin, delägare och produktionschef på Vete-Katten, är ny medlem i Svenska Kocklandslaget. Resan mot Culinary Olympics 2012 är påbörjad och laget är revanschsuget efter silvermedaljen i Culinary World Cup 2010. Detta enligt ett pressmeddelande från Kocklandslaget.
 
Det svenska laget, som nu är fulltaligt, är världens mest framgångrika och har tagit medalj i samtliga VM och OS sedan 1999. Nu är alltså förberedelserna inför OS 2012 igång.
 
Johan Sandelin är den senaste medlemmen och tar platsen som konditor jämte Daniel Roos, Patrik Fredriksson och Mattias Ljungberg.
 
– Jag är mycket glad över att få vara med och tävla med några av Sveriges bästa kockar och konditorer, säger Johan Sandelin. Jag förväntar mig både hårt arbete men samtidigt en stimulerande och rolig miljö med kollegorna och vännerna i laget. Nu siktar vi på OS-guldet och jag är mycket glad över att få vara med på resan dit, säger han.
 
Johan är konditor men började sin bana som kock och har över 25 års erfarenhet i branschen från bland annat La Brochette, Mälardrottningen och Gourmandise. Idag är Johan delägare och produktionschef på Vete-Katten i Stockholm.
 
– Johan är ett mycket välkommet tillskott till laget, säger Krister Dahl, lagledare för Svenska Kocklandslaget. Vi tror att han har väldigt mycket att tillföra laget, inte minst för att han har det som krävs i tuffa tävlingssituationer, men också för den passion han har för svensk gastronomi. Johan kommer bland annat att ha huvudansvaret för alla petit fourer på Kalla Bordet.
 
– Som kock och konditor är man aldrig färdig och jag hoppas genom att, föutom att bidra med min kunskap, även personligen fortsätta utvecklas i och med laget . Jag har många individuella tävlingar i ryggsäcken men detta blir första gången jag tävlar som del i ett lag, vilket säkert kommer att bli en väldigt nyttig och rolig erfarenhet, säger Johan Sandelin.
 
/FoodMonitor