Hittade fluga i yoghurten
- tillverkaren kräver obduktion
av flugan!
En kvinna i kina åt hälften av yoghurten ur den nyöppnade förpackningen på morgonen. På eftermiddagen när hon skulle äta resten kände hon en konstig smak i munnen. När hon spottade ut upptäckte hon en fluga i yoghurten. Det rapporterar China Times News Group.
 
När kvinnan kontaktade tillverkaren, Bright Dary & Food Co., fick hon ingen ursäkt. Istället kräver bolaget att hon låter genomföra en obduktion av flugan för att ta reda på om den följt med förpackningen eller kommit in i samband med att kvinnan öppnat den.
 
Enligt uppgift kom tjänstemän från bolaget och besökte kvinnan. De menade att flugan måste ha kommit in i förpackningen efter det att hon öppnat den. Annars skulle flugan blivit helt mosad.
 
Vidare sa tjänstemännen att bolaget bar ansvar om kvinnan genom en obduktion av flugan kunde visa att den kommit in i yoghurten under produktionen.
 
”Det är nog på rent jäkelskap de frågar efter obduktion”, säger Kolbjörn Ryden, kvalitetsansvarig hos Milko, när han får höra om det kinesiska bolagets agerande.
 
Hur skulle ni göra i ett sådant fall?
”Om vi får sådana rapporter om främmande föremål då tar vi det på allvar och kollar om det finns en möjlighet.”
 
”Har det kommit in en fluga tidigt i processen är det inte mycket kvar av den när den hamnar i paketet. Sannolikt är det i samband med förpackningen som det kan hända. Men det finns filter i processen så det skulle inte komma igenom”
 
Du skulle inte kräva obduktion av flugan? 
”Nej, det skulle jag nog inte göra”, säger Kolbjörn Ryden.
 
/FoodMonitor
 

t20