amichaelgreenHan ska lära
vietnameser att sälja öl
Michael Green, försäljningsdirektör för restaurangmarknaden på Carlsberg Sverige, har utsetts till ny VD för South East Asia Brewery, ett företag inom Carlsberg Group med verksamhet i Vietnam och huvudkontor i Hanoi. Detta enligt ett pressmeddelande från Carlsberg Sverige.
 
– Det här är en otroligt spännande utmaning för mig, säger Michael Green. Jag är redo för ett nytt steg i livet och den här möjligheten passar perfekt för mig. Att nu få leda och entusiasmera en stor organisation på en marknad som växer cirka 8 % per år skall bli enormt stimulerande.
 
Sammantaget med Carlsbergs partner Habeco är South East Asia Brewery nummer två på den vietnamesiska ölmarknaden med en marknadsandel på 34 procent. Per capita-konsumtionen av öl är ännu inte så hög i Vietnam, 19 liter per person och år, drygt en fjärdedel av den svenska, men marknaden med närmare 90 miljoner invånare växer snabbt, skriver Carlsberg i pressmeddlandet.
 
– I grunden fungerar ölmarknaden på likartat sätt som här hemma, fortsätter Michael. I Vietnam producerar Carlsberg öl av hög kvalité som vi säljer till butiker och restauranger, som i sin tur säljer till konsumenterna. Utmaningarna för företaget är i stor utsträckning de samma som här: Skapa konsumentefterfrågan, leva nära kunden, hålla en effektiv produktion och logistik, utveckla engagerade medarbetare och verka i samklang med samhället. Men allt i en helt annan mentalitet och samhällsstruktur. Det ska verkligen bli spännande, avslutar Michael.
 
/Carlsberg Sverige