Frakter för plånbok och miljö
Nu utökar snabbväxande MatHem sina leveranstjänster genom att erbjuda billigare frakt till områden dit andra kunder redan bokat leverans. Billigare för kunden, effektivare och mer miljövänliga leveranser är tanken bakom detta.
 
– Att samåka till jobbet är glädjande både för plånbok och för miljön, men miljöeffekten i att låta många familjers matinköp samåka är det inte många som tänker på, menar bolaget i ett pressmeddelande.
 
MatHem.se har haft en snabb utveckling och levererar idag tusentals matkassar dagligen till hushåll i Storstockholm, Uppsala, Malmö, Lund och Helsingborg . Med obruten kylkedja och frysboxar i varje kylbil garanterar MatHem att kundernas varor levereras fräscha och färska vid den tidpunkt som passar bäst.

Nu investerar bolaget i ytterligare 10 kylbilar med frys för att kunna möta efterfrågan från kunderna. Samtidigt finns nu alltså möjligheten att få billigare frakt om en annan kund redan bokat en leverans i samma område.
 
– Vi vill effektivisera våra körningar ytterligare, och inför därför en billigare fraktkostnad för de kunder som väljer en leveranstid där vi redan har en bil i området. Det viktigaste för oss är att erbjuda kunderna en bra service vid leveransen, men kan vi köra ännu mer miljövänligt är det naturligtvis också en bonus, säger Tomas Kull, VD för MatHem.

/FoodMonitor