Kivik29
Kiviks Musteri säljer EMV-anläggning i Stenhamra till Deleo
Dryckesbolaget Kiviks Musteri AB i Kivik meddelar att man säljer sin anläggning för legotillverkning av EMV i plastförpackningar i Stenhamra till det nystartade dryckesbolaget Deleo AB i Tyresö. Deleo tar över anläggningen den första oktober.
– Vi känner trygghet i att de nya ägarna kommer att driva verksamheten vidare på ett sätt som säkrar arbetsplatserna för de anställda, något som varit viktigt i vårt arbete med att lämna Stenhamra. Samtidigt är det viktigt att vi därmed säkrat att våra kunder även fortsättningsvis har tillgång till de svensktillverkade varor produktionen i Stenhamra är inriktad på, säger Thomas Jensen, vd i Kiviks Musteri, enligt ett pressmeddelande.
Kiviks Musteri vill på detta sätt förlägga hela sin produktion till Kivik.
– Intresset för våra varor är stort bland konsumenter, men vi behöver anpassa hela verksamheten till de förutsättningar på marknaden vi har att förhålla oss till. Att vi nu fokuserar hela vår produktion av både egna och andras varumärken till Kivik frigör synergier nödvändiga för att möta en allt hårdare konkurrens inom svensk livsmedelsindustri. Det ger oss rätt förutsättningar att kunna fortsätta vara en stark aktör på den svenska marknaden, säger Thomas Jensen.
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.