nIMG_6950
Nespresso re-lanserar Reviving Origins Cafecito de Puerto Rico och Reviving Origins Amaha Awe Uganda
PRODUKTNYTT Kaffebolaget Nespresso meddelar att man re-lanserar säsongskaffen från serien Reviving Origins. De nu aktuella smakerna är ”Reviving Origins Cafecito de Puerto Rico” och ”Reviving Origins Amaha Awe Uganda” som är tillbaka till sortimentet.
”Som grund för arbetet med Reviving Origins regioner, som innefattar fler än 147 000 bönder världen över, ligger Nespressos hållbarhetsprogram, Nespresso AAA Sustainable Quality Program. Programmet lanserades 2003 i samarbete med organisationen The Rainforest Alliance och hjälper till att förbättra skördarnas avkastning och kvalitet, samtidigt som det skyddar miljön och förbättrar försörjningen för bönder och deras samhällen”, skriver bolaget i ett pressmeddelande.
Dessa produkter handlar det alltså om (källa: Nespresso):
”Reviving Origins Cafecito de Puerto Rico” – ”en blandning av latinamerikanska Arabicas från ön Puerto Rico, som rostas i två omgångar för att slutligen bli en intensiv och krämig dubbel espresso”.
”Amaha Awe Uganda (”Ugandas hopp” på Lhukonzo, ett lokalt språk i Uganda)” – ”är ett säsongskaffe från bergskedjan Ruwenzori, med noter av sandelträ och en elegant blommighet med medelhög syra och fyllighet. Kaffet växer i ett unikt landskap där skugga och näring från bananträd skapar perfekta förutsättningar för Arabicabönan. Dricks kaffet som en Latte Macchiato blir de kexliknande och diskreta fruktiga noterna mer tydliga och kaffet får en balanserad och söt finish”.
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor