choklad21
Pralinen Apelsinkanel tar plats i Aladdinasken
Chokladvarumärket Marabou meddelar att man till jul i år vill höja julkänslan med en ny pralin – Apelsinkanel. Den nya pralinen ersätter Limepralinen och har enligt Marabou ”en len kolakräm med smak av apelsin och kanel, inslagen i mörk choklad”.
– Julen är dofternas och smakernas högtid, med dofterna kanel, kryddnejlika och glögg är julstämningen fulländad. Med den nya pralinen vill vi hjälpa svenskar att minnas känslorna från barndomens jular samtidigt som vi vill knyta an till Aladdinaskens självklara plats under svenskarnas julfirande, säger Maija Bjureström som är Senior Brand Manager på Mondelēz, som har varumärket Marabou under sitt bälte, i ett pressmeddelande.
FoodMonitors första intryck: pralinen Apelsinkanel är intressant. Först känner man en ganska kraftig kanelsmak i chokladen, sedan kommer apelsinsmaken och på slutet en mild smak av choklad och kanel. Fler praliner i bolagets sortiment borde designas på det här sättet. Samtidigt finns det nog en risk att en del konsumenter tycker det är för mycket.
/FoodMonitor
Foto: FoodMonitor.

t20